Over Agri & Food Plaza

“Het samenbrengen van verschillende partijen binnen de agri, food- en healthsector met als doel elkaar te inspireren en tot nieuwe innovaties te komen. Dat is Agri & Food Plaza.” – Daphne Dorenbos (Hospitality & Facility Manager)

Agri & Food Plaza biedt (zelfstandig) ondernemers in de agri, food- en healthsector de mogelijkheid om uw organisatie in een inspirerende werkomgeving te vestigen. Ook andere bedrijven die een link zien met de sector zijn uiteraard welkom. Het team van Agri & Food Plaza heeft kwaliteit hoog in het vaandel. Onze dienstverlening is er op ingericht om u als ondernemer zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zo biedt Agri & Food Plaza naast de verhuur van werkplekken veel mogelijkheden voor het organiseren van bijeenkomsten. Heeft u behoefte aan een flexwerkplek op dagbasis? Of zoekt u volledig ingerichte werkplekken voor uw organisatie? Agri & Food Plaza fungeert als thuisbasis voor veel organisaties. Onder andere de ZLTO, OndernemersLift+ en Agri Food Capital gingen u voor.

Netwerken en duurzaam groeien 

Agri & Food Plaza is gestart in 2013. In dat jaar heeft de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) een belangrijke keuze gemaakt om zich verder te verbreden tot een innovatieve netwerkorganisatie.

Agri & Food Plaza vindt het belangrijk om bij te dragen aan de toekomstbestendigheid van de agri, food- en healthsector. Duurzaamheid stimuleren, elkaar inspireren en co-creatie zijn in onze optiek belangrijke pijlers om deze bestendigheid te borgen. Om deze reden heeft Agri & Food Plaza een flexibel concept gecreëerd waarin ondernemers uit de genoemde sectoren kunnen werken aan de groei van hun organisatie, door middel van samenwerking in een inspirerende en duurzame omgeving. 

Inspirerende architectuur

Het toonaangevende gebouw is ontworpen door Pi de Bruijn, bekend van het Concertgebouw Amsterdam, Essent in ’s-Hertogenbosch en het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. In het ontwerp zijn verwijzingen naar de land- en tuinbouwsector verwerkt, zoals de gevelstroken geïnspireerd op het wuivend graan en een dakconstructie geïnspireerd op de graanzolder. Via De Deel op de begane grond wordt letterlijk een verbinding gemaakt met de naastgelegen HAS Den Bosch.

Het gebouw is ontworpen met veel aandacht voor ecologie en energiebesparing. Onder andere door zonnepanelen en zonnecollectoren op het dak, ledverlichting, energiezuinige koeling en verwarming en het opvangen van water voor beregening van de daktuin. Door het gebruik van natuurlijke materialen als hout en leem voor de wanden en zonwerende beglazing houdt het gebouw warmte goed vast en ontstaat een aangenaam binnenklimaat.

Vitaliteit

Agri & Food Plaza draagt graag bij aan de vitaliteit van haar pandbewoners. Zo voorzien wij niet alleen in een gezonde lunch of maaltijd maar beschikt ons pand ook over een douche voorziening voor mensen die graag met de (race)fiets naar het werk komen of tijdens of na het werk graag willen sporten. Zo kan de werkdag vol frisse energie gestart of afgesloten worden. In onze parkeergarage is tevens een afgesloten fietsenstalling gevestigd.

Voeding

Voeding en gezondheid liggen in elkaars verlengde. Daarom is het mooi dat binnen Agri & Food Plaza meerdere organisaties gevestigd zijn die zich bezighouden met de gezondheid van mens, plant en dier. Binnen Agri & Food Plaza ligt dan ook de perfecte mogelijkheid voor bedrijven om elkaar te vinden op dit vlak en de samenwerking op te zoeken.

Huurders aan het woord

lees hier de ervaringen van onze huurders met Agri & Food Plaza.

Wij kennen het Agri Food Plaza als een fijne werkomgeving met een zakelijke en warme uitstraling. Wij zijn huurders van het eerste uur en waar het initieel onwennig was, is dit steeds verder ontwikkeld naar een professionele en gastvrije dienstverlener. Zo wordt er continu geïnvesteerd in het kunnen faciliteren van haar klanten. Het is ook fijn en nuttig dat we er andere life sciences ondernemers ontmoeten. We werken er graag!

@Brabant Life Sciences Seed Fonds

Een erg prettig kantoorpand om in te werken. Goede centrale locatie, tussen de onderwijsinstellingen en makkelijk contact met start-ups en andere bedrijven in de Food & Agri. Voor mijn collega’s een heerlijk gebouw om in te werken, te sparren en grotere ontmoetingen in te beleggen. Het geeft energie om in een mooi gebouw te mogen werken.

@ZLTO

Onbezorgd, dat is het. Goed bereikbaar met OV, fiets én auto. En dan laptop inpluggen en meteen aan de slag. Verder hoef je niets te regelen, want alles is keurig verzorgd. Of je nu alléén werkt, met je team, of vergadert met externen (offline én online). Schone en moderne werkplekken in een mooi gebouw met alle faciliteiten die je nodig hebt: Van receptie tot vergaderzaal, van koffie tot lunch en van kopieermachine tot moderne vergaderapparatuur. En je wordt altijd hartelijk ontvangen door een team dat altijd voor je klaar staat!

@Reizigersoverleg Brabant